Terug naar huis

Menorca


Menorca Menorca behoort tot de Spaanse eilandengroep de Balearen,
net als Ibiza en Mallorca.

Menorca is echter een stuk minder toeristisch dan haar buren en het is dan ook een ideale vakantiebestemming als je op zoek bent naar een wat rustigere vakantie.

Menorca heeft een aantal gezellige kleinere badplaatsen zoals Cala'n Bosch, Cala en Blanes en Cala Blanca.

In deze badplaatsen vind je parelwitte stranden, een helderblauwe zee, gezellige terrasjes, sfeervolle restaurantjes en natuurlijk ook een aantal winkeltjes en barretjes.

Tientallen trendy discotheken of enorme winkelcentra zul je hier niet vinden, maar er is wel een prima bootverbinding tussen Menorca en buureiland Mallorca dus als je een dagje wilt shoppen of een nachtje flink wilt stappen kun je gemakkelijk even op en neer.


Bezienswaardigheden en excursies Menorca


Hoewel Menorca dus wat rustiger en minder toeristisch is wil dat niet zeggen dat er niets te doen is. Zo heeft Menorca een zeer levendige hoofdstad, Mahon. Hier vind je onder andere een grote natuurlijke haven en eeuwenoude verdedigingswerken, graven, huisjes en kerken.

Er is dus genoeg te zien in Mahon, en tussendoor kun je even bijkomen op één van de vele terrasjes of een hapje eten in een gezellig restaurantje. Mahon is overigens niet de grootste stad op Menorca, de meeste mensen wonen in de steden Ciutadella en Maó.

Een dagje naar de stad is natuurlijk altijd leuk maar Menorca is vooral een paradijsje voor natuurliefhebbers. Met maar liefst 19 beschermde natuurgebieden, zo'n 70 baaien met prachtige zandstranden, imposante rotspartijen en talloze verborgen onderwatergrotten valt er meer dan genoeg te ontdekken.

Vanaf Santuario de Monte Toro, het hoogste punt van Menorca, kun je bijna het hele eiland zien. Bijna, want om het schitterende onderwaterreservaat van Menorca te bewonderen zul je toch echt een duikpak aan moeten trekken. Als je dat nog nooit gedaan hebt is dat geen probleem want er zijn genoeg duikscholen op Menorca, en ook voor ervaren duikers biedt het eiland een onvergetelijke duikervaring.


Vakantie naar Menorca boeken


Wil je een vakantie naar Menorca boeken? Klik dan op het logo van je favoriete reisorganisatie aan de rechterzijde van deze pagina om hun aanbod te bekijken en boek rechtstreeks op hun website!


Vakantiebeoordelingen Menorca


Ben jij op Menorca geweest en wil je je reiservaringen delen met ons en onze bezoekers?
Klik hier om jouw vakantiebeoordeling over Menorca te geven!


Deel deze reis met je vrienden!


Top 5 reisorganisatiesVakantie naar Menorca boeken bij D-Reizen Vakantie Menorca boeken bij Sunweb Vakantie Menorca boeken bij Jiba