Terug naar huis

Lanzarote


Lanzarote Lanzarote is, net als de andere Canarische eilanden, een vulkaaneiland. Net als op Tenerife zijn hier veel zwarte
stranden te vinden, maar op Lanzarote zijn dat vooral zandstranden met fijn lavazand in plaats van de rotsachtige stranden van Tenerife. Daarnaast heeft Lanzarote ook enkele "normale" stranden met licht zand.

De temperaturen op Lanzarote zijn het hele jaar door zeer aangenaam en het regent er vrij weinig.

Dit alles maakt het eiland erg geliefd onder zonneaanbieders. Het klimaat op Lanzarote is minder gelijkmatig dan dat op Gran Canaria. Dat is zomers een voordeel aangezien de temperatuur op Lanzarote dan regelmatig tot net onder de 30 graden komt maar in het voor- en naseizoen kan het wel eens wat frisser zijn, vooral ook omdat het nogal eens hard kan waaien op Lanzarote.


Bezienswaardigheden en excursies Lanzarote


Lanzarote is een vulkaaneiland en er zijn dan ook meer dan 100 vulkaankraters en lavavelden te bezichtigen, onder andere in het nationale park Timanfaya.

In dit gebied kunnen toeristen zelf ervaren hoe heet de magma is dat zich nog altijd onder de
grond bevindt. Zo wordt er bij het restaurant gebarbecued op een rooster boven een put van slechts 8 meter diep en wanneer er water in een put van 10 meter wordt gegoten spuit dit als een geiser weer omhoog. Een indrukwekkende ervaring!

Als je niet zo van drukte houd kun je ook één van de kleine, verborgen strandjes in een afgelegen baai langs de woeste rotsachtige kust van Lanzarote opzoeken. Die kust herbergt ook diverse grotten en lavatunnels die ontstaan zijn door de lava die onder de grond stroomde.

Ook de onderwaterwereld van Lanzarote is de moeite waard. Je kunt hier duiken in het kristalheldere water of lekker lui een boottocht boeken en genieten van het uitzicht door de glazen bodem van de boot. Als je van mooie uitzichten houdt moet je ook zeker uitzichtpunt Mirador del Rio op 479 meter hoogte bezoeken of een jeepsafari boeken door het adembenemende vulkaanlandschap.

Huizen op Lanzarote Op Lanzarote vind je veel kleine vissersdorpjes, afgewisseld
met levendige badplaatsen waar je gezellig kunt winkelen,
eten en drinken.

Welk dorp je ook bezoekt op Lanzarote, het zal je opvallen dat alle huizen zo'n beetje hetzelfde zijn: wit met groene, blauwe of bruine deuren en kozijnen. Bovendien zijn gebouwen op Lanzarote nooit hoger dan vier verdiepingen dus torenhoge hotels zul je hier niet aantreffen.

Dit alles is besloten onder invloed van kunstenaar en architect César Manrique die er alles aan gedaan heeft om Lanzarote zijn oorspronkelijke uitstraling te laten behouden. Het huis van César Manrique is tegenwoordig te bezichtigen voor publiek en overal op het eiland zijn kunstwerken van hem te bewonderen.


Vakantie naar Lanzarote boeken


Wil je een vakantie naar Lanzarote boeken? Klik dan op het logo van je favoriete reisorganisatie aan de rechterzijde van deze pagina om hun aanbod te bekijken en boek rechtstreeks op hun website!


Reiservaringen Lanzarote


Ben jij op Lanzarote geweest en wil je je reiservaringen delen met ons en onze bezoekers?
Klik hier om jouw reiservaringen over Lanzarote te delen!


Deel deze reis met je vrienden!


Top 5 reisorganisatiesVakantie naar Lanzarote boeken bij D-Reizen Vakantie Lanzarote boeken bij Sunweb Vakantie Lanzarote boeken bij Jiba