Terug naar huis

IbizaIbiza Ibiza staat bekend als hét ultieme partyeiland, the place to be als je de hele nacht uit je dak wilt gaan op de beats van de beste dj's ter wereld. Met wereldberoemde clubs als Pacha, Bora Bora, Amnesia en Cafe del Mar raak je op Ibiza niet uitgefeest!

Ibiza is echter ook het eiland van prachtige witte zandstranden, indrukwekkende druipsteengrotten en authentieke dorpjes met schilderachtige witte huizen. Ibiza biedt dus voor ieder wat wils!


Aan de rechterzijde van deze pagina vind je onze top 5 van reizen naar Ibiza.
Klik op een logo van de betreffende reisaanbieder om direct het aanbod te bekijken.


Bezienswaardigheden en excursies Ibiza


Het imago van Ibiza wordt al jaren bepaald door het ongekende uitgaansleven, maar Ibiza biedt natuurlijk veel meer dan dat alleen. De oude binnenstad van de hoofstad Ibiza-stad, Dalt Vila genoemd, staat bijvoorbeeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat geldt ook voor enkele andere monumenten op dit Spaanse eiland, waaronder een markante rots voor de kust die ook
wel De Vinger van God genoemd wordt.

De kust van Ibiza is sowieso zeer de moeite waard. De helderblauwe atlantische oceaan die het party eiland omringt mondt uit in eeuwenoude grotten en als je ergens goed kan duiken dan is het wel in de schitterende onderwaterwereld rondom Ibiza. Een duikcursus bij één van de vele duikscholen op Ibiza is dan ook zeer de moeite waard maar ook gevorderde duikers kijken hun ogen uit.

Als je niet wilt duiken kun je ook een excursie met een speciale boot boeken om het unieke zeeleven van Ibiza te bewonderen. Boottrips zijn sowieso erg populair als excursie, en dan met name de eilandentour naar de vele kleinere eilandjes rondom Ibiza. Vanaf de boot ontdek je ook de mooiste plekjes van de kustlijn van Ibiza zelf, al herbergt ook het binnenland van Ibiza vele verborgen schatten.

Hoewel je het niet zou verwachten is Ibiza namelijk ook een eiland waar je helemaal tot rust kunt komen. Huur bijvoorbeeld je eigen luxe villa met zwembad of een afgelegen boerderij, en bezoek overdag één van de vele musea of loop op je dooie gemak over een markt in een klein dorpje ver van het levendige centrum van het eiland. Een aanrader daarbij is de hippie markt op het naburige eiland Formentera, met een ongekende sfeer door de live muzikanten die de markt omlijsten.


Vakantie naar Ibiza boeken


Wil je een vakantie naar Ibiza boeken? Klik dan op het logo van je favoriete reisorganisatie aan de rechterzijde van deze pagina om hun aanbod te bekijken en boek rechtstreeks op hun website!


Vakantiebeoordelingen Ibiza


Ben jij op Ibiza geweest en wil je je reiservaringen delen met ons en onze bezoekers?
Klik hier om jouw vakantiebeoordeling over Ibiza te geven!


Deel deze reis met je vrienden!


Top 5 reisorganisatiesVakantie naar Ibiza boeken bij D-Reizen Vakantie Ibiza boeken bij Sunweb Vakantie Ibiza boeken bij Gogo Vakantie Ibiza boeken bij Jiba