Terug naar huis

Gran Canaria


Gran Canaria Gran Canaria is één van de bekendste Canarische Eilanden, een eilandengroep ten zuiden van Spanje in de Atlantische oceaan.

Gran Canaria heeft volgens onderzoek het beste klimaat ter wereld: het is er het hele jaar door tussen de 17 en 24 graden en de temperatuur van het zeewater duikt zelden onder de 20 graden (ook niet in de winter!).


Vooral het zuiden van Gran Canaria is erg in trek bij toeristen omdat dit deel van het eiland in de zogenaamde regenschaduw van de bergen ligt, wat betekent dat het hier zonniger en droger is dan in het noorden van het eiland.

Playa del Ingles en Puerto Rico zijn twee populaire badplaatsen aan de zuidkant van Gran Canaria. De lange zandstranden, het helderblauwe warme zeewater en de gezellige boulevards staan garant voor een perfecte zonvakantie, maar Gran Canaria heeft meer te bieden dan dat.


Bezienswaardigheden en excursies Gran Canaria


Gran Canaria Om te beginnen is natuurlijk de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, zeker de moeite waard.

Las Palmas ligt aan de noordoost kant van Gran Canaria en is dus wat regenachtiger dan Playa del Ingles en Puerto Rico. Hierdoor is de stad wat minder in trek als vakantiebestemming maar een dagje shoppen kun je hier natuurlijk uitstekend.

Verder vind je hier veel historische gebouwen en een haven.

De mooiste bezienswaardigheden van Gran Canaria zijn echter niet door mensenhanden gemaakt, dat is namelijk de schitterende natuur die dit vulkaaneiland herbergt. Het droge zuiden van het eiland bestaat voornamelijk uit duinen met palmbomen en is bijna woestijnachtig, terwijl het vochtigere noorden van Gran Canaria een stuk groener is. Daar tussenin kun je genieten van het indrukwekkende uitzicht dat de vele bergen en valleien bieden.

Wat minder indrukwekkend maar ook wel leuk is Palmitos Park, het grootste dierenpark van de Canarische eilanden op ongeveer 10 kilometer afstand van Playa del Ingles. Hier vind je vooral exotische vissen en vogels en er zijn ook diverse shows met dolfijnen, roofvogels en papegaaien.

Als je Gran Canaria echt wilt verkennen kun je het beste een auto huren of een jeepsafari boeken.


Vakantie naar Gran Canaria boeken


Wil je een vakantie naar Gran Canaria boeken? Klik dan op het logo van je favoriete reisorganisatie aan de rechterzijde van deze pagina om hun aanbod te bekijken en boek rechtstreeks op hun website!


Vakantiebeoordelingen Gran Canaria


Ben jij op Gran Canaria geweest en wil je je reiservaringen delen met ons en onze bezoekers?
Klik hier om jouw vakantiebeoordeling over Gran Canaria te geven!


Deel deze reis met je vrienden!


Top 5 reisorganisatiesVakantie Gran Canaria boeken bij Ferio Vakantie Gran Canaria boeken bij Sunweb