Terug naar huis

Benidorm


Benidorm Spanje Als je de skyline van Benidorm bekijkt op de foto's hiernaast en hierboven zou je haast denken dat je in New York bent beland.

De enorme flatgebouwen en hotels verraden direct hoe
populair Benidorm is dus voor je rust hoef je hier in het
hoogseizoen niet naartoe te gaan. Veel mensen (en dan
vooral ouderen) boeken dan ook een vakantie naar
Benidorm buiten het hoogseizoen waardoor het hier
het hele jaar gezellig druk is.


Wat maakt Benidorm dan zo'n populaire badplaats?


De zuidelijke ligging en het Middellandse Zee klimaat van Benidorm zorgen ervoor dat het hier ook in het voor- en naseizoen aangenaam warm is. Hierdoor kun je ook in september nog rustig aan één van de kilometers lange zandstranden van Benidorm gaan liggen terwijl het in Nederland pijpenstelen regent. Heerlijk toch?

De zeebodem van de stranden in Benidorm loopt vrij geleidelijk af waardoor ook kinderen veilig in zee kunnen spelen. De zeebodem is echter wel bedekt met keien en rotsen dus je moet wel een beetje opletten en waterschoenen zijn geen overbodige luxe.

Benidorm heeft een lange, gezellige boulevard en een leuk authentiek centrum (de enorme hoogbouw op de foto's is vooral te vinden in het nieuwe gedeelte van Benidorm). Je kunt hier prima winkelen en er zijn heel veel restaurantjes waar je prima kunt eten. In het oude centrum van Benidorm is zelfs een straat waar je alleen maar tapas barretjes vind, maar ook Nederlandse restaurants en Engelse Pubs zijn volop vertegenwoordigd.

Benidorm is nog redelijk betaalbaar waardoor je gerust een keer buiten de deur kunt eten. Daarna kun je het levendige uitgaansleven van Benidorm induiken of gezellig op een terrasje gaan zitten om te genieten van een zwoele zomeravond.


Met de kinderen op vakantie naar Benidorm


Benidorm is uitermate geschikt voor een leuke vakantie met het hele gezin. Zo zijn er op de kindvriendelijke stranden veel speeltoestellen te vinden en ook de nabije omgeving biedt alles voor een supervakantie met de kids.

Terra Mitica attractiepark Benidorm Zo ligt het prachtige Terra Mitica attractiepark op slechts enkele kilometers buiten Benidorm. Dit park bestaat uit vijf themagebieden waaronder Griekenland, Rome en Egypte.

Je vind hier vele spectaculaire rollercoasters, wildwaterbanen en andere "thrill rides" maar er is ook verrassend veel rekening gehouden met kleine kinderen; zo zijn diverse topattracties ook in een kleinere en minder heftige uitvoering nagebouwd zodat je er met het hele gezin van kunt genieten.

Hoewel Terra Mitica dus over diverse wildwaterbanen beschikt kun je op een hete zomerdag beter naar een waterpark gaan en ook die zijn er meerdere in de directe omgeving van Benidorm, waarvan Aqualandia de bekendste is.

Wil je liever een iets rustiger dagje weg? Bezoek dan één van de dierenparken rondom Benidorm.
In Mundomar vind je voornamelijk zeedieren en exotische vogels. Je kunt hier ook diverse shows bezoeken met dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien en er is ook een leuke speeltuin.

Ook Terra Natura is een zeer mooi aangelegd dierenpark net buiten Benidorm. Hier vind je meer dan 1.500 dieren waaronder tijgers, leeuwen, olifanten en giraffen en voor de kleintjes is er ook
een kinderboerderij. Naast de Terra Natura Zoo is er ook nog een enorm waterpark van maar liefst 40.000 m2, Aqua Natura genoemd.


Cultuur en natuur rondom Benidorm


Benidorm zelf is erg toeristisch maar de oude dorpskern is nog wel de moeite waard. In de wirwar van kleine straatjes kun je heerlijk winkelen, natuurlijk afgewisseld met een verfrissend drankje op één van de vele terrasjes of een lekker Spaans hapje in een tapasbar.

Vanaf het blauw wit geblokte terras van Iglese de San Jaime, volgens inwoners één van de mooiste kerkjes in de regio, heb je een prachtig uitzicht over zee. Hier zie je onder ander het eilandje Isla de Benidorm voor de kust liggen, wat ook te bezoeken is met een boot vanaf het strand die meerdere keren per dag op en neer vaart.

Algar watervallen Benidorm Ook erg mooi is het bergdorpje Guadalest dat op zo'n 12 kilometer buiten Benidorm ligt, al merk je ook dit authentieke plaatsje steeds meer de invloed van het massatoerisme dat Benidorm met zich meebrengt. Het middeleeuwse kasteel daar blijft echter zeker de moeite waard.

Natuurliefhebbers moeten ook zeker de druipsteengrotten van Benidorm bezoeken of het prachtige natuurgebied op zo'n 20 kilometer van Benidorm waar je de Algar watervallen vind.


Vakantie naar Benidorm boeken


Wil je een vakantie naar Benidorm boeken? Klik dan op het logo van je favoriete reisorganisatie aan de rechterzijde van deze pagina om hun aanbod te bekijken en boek rechtstreeks op hun website!


Vakantiebeoordelingen Benidorm


Ben jij in Benidorm geweest en wil je je reiservaringen delen met ons en onze bezoekers?
Klik hier om jouw vakantiebeoordeling over Benidorm te geven!


Deel deze reis met je vrienden!


Top 5 reisorganisatiesVakantie Benidorm boeken bij De Jong Intra vakanties Vakantie Benidorm boeken bij Sunweb